У місті та районі вшанували воїнів-афганців

У місті та районі вшанували воїнів-афганців
15 лютого у Дубні та районі відбулися заходи з нагоди 29-ої річниці виводу військ із території Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Того дня вранці в приміщенні міської ради відбулась зустріч міського голови Василя Антонюка з активістами Дубенської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та членами сімей дубенчан, які загинули під час виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані, за участю секретаря міської ради Віктора Недашковського та військового комісара Дубенського об'єднаного міського військового комісаріату Анатолія Кононова.

Після цього учасники зустрічі поклали квіти та засвітили лампадки біля могил воїнів «афганців», похованих на кладовищах міста.
Біля пам'ятника загиблим землякам воїнам-афганцям відбувся мітинг-реквієм за участю керівників міста та району, воїнів-афганців, військовослужбовців, студентів Дубенського педагогічного коледжу, громадськості міста. Поминальну панахиду відслужили священники Дубенського міського благочиння УПЦ КП на чолі з благочинним о. Василем Лозинським. 

Пам'ять полеглих у боях вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом. До монументу були покладені квіти та запалені лампадки. 

Напередодні 14 лютого делегація у складі ветеранів Афганістану, голови райдержадміністрації Юрія Парфенюка, голови районної ради Олександра Козака, заступника голови районної ради Андрія Бронського, начальника управління праці та соціального захисту населення Тетяни Чоботар відвідала двох матерів загиблих воїнів — Валентину Василівну Галій, яка мешкає у с. Кривуха, та Надію Євдокимівну Ковальчук у селі Білоберіжжя. Вони вручили матерям матеріальну допомогу, підтримали словами подяки за синів, які з честю виконали свій громадянський обов'язок, не побоялись вступити у смертельний бій з противником.


У цей же день до могил Анатолія Андрощука (с.Грядки), Віталія Галія (с.Кривуха), В'ячеслава Ковальчука (с.Білоберіжжя), Анатолія Маліщука (с.Молодаво), Костянтина Прокопчука (селище Смига), Юрія Степановського (с.Семидуби) лягли квіти від районної влади. Долучилися до покладання квітів й представники органів місцевого самоврядування.


Фотогалерея:
У місті та районі вшанували воїнів-афганців 0У місті та районі вшанували воїнів-афганців 1У місті та районі вшанували воїнів-афганців 2У місті та районі вшанували воїнів-афганців 3У місті та районі вшанували воїнів-афганців 4
1398

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...