Жителям Рівненщини продовжать компенсувати «теплові» кредити і у 2018 році

Жителям Рівненщини продовжать компенсувати «теплові» кредити і у 2018 році

Кабмін спрямував 400 мільйонів гривень на урядову програму «теплих» кредитів, де втричі, у порівнянні з минулим роком, збільшено фінансову підтримку для ОСББ/ЖБК. Вже через тиждень-півтора програма запрацює в державних банках – Ощадбанку, Укргазбанку, Приватбанку та Укрексімбанку. Безповоротно Уряд надає до 14 тисяч гривень на сім’ю, в залежності від суми, яку родина бере у банку на енергоефективні заходи.


Крім того, на співфінансування державної програми виділили 6 мільйонів гривень з обласного бюджету. Позичальникам додатково відшкодовуватиметься 15% ставки кредиту.


Нагадаємо, енергомодернізація житла – єдиний правильний шлях менше платити за комунальні послуги. На комунальних платежах можна економити від 40% до 70%. Для цього є щонайменше п’ять способів:


Утепливши будинок, можна досягти економії у сплаті комуналки до 50%.


На 15% менше можна платити, якщо замінити старі вікна на енергоефективні.


Лічильник тепла дає змогу родині заощадити 20% сімейного бюджету. Якщо встановити ще регулятор на радіатор, економія буде ще відчутнішою.


Енергозберігаючі лампочки і датчики руху в сукупності дають змогу на 70% менше платити за електроенергію.


Ощадливе використання води, правильне користування побутовими приладами — ще одна можливість економити домашній бюджет.


Нагадаємо, безповоротна грошова допомога населенню України надається у розмірі:


20% безповоротної допомоги – на заміну газових котлів для населення.


35% – для фізичних осіб на впровадження енергоефективних заходів (утеплення будинків, заміну вузлів обліку води та теплової енергії, встановлення вікон).


40% – для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для проведення термомодернізації.


Якщо позичальником є фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35% як за напрямком придбання котлів, так і для інших енергоефективних заходів, але не більше 12 000 гривень.


Якщо в складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості квартир-субсидіантів.

1134

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...