У Львові дубенчани презентували фільм про Бориса Возницького

У Львові дубенчани презентували фільм про Бориса Возницького
У середу, 21 березня, у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбулася презентація документального фільму «Золота підкова Бориса Возницького», яку представляла дубенська делегація: Василь Скринчук – заступник міського голови, Надія Любецька — заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника м. Дубно, Ерна Шевчук – начальник відділу з питань внутрішньої політики, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Дубенської міськради, Олег Супрун – архітектор, просвітянин, краєзнавець, Микола та Любов Пшеничні – краєзнавці, громадські діячі, члени спілки письменників України. 

Представники делегації виступили з вітальним словом та поділились своїми теплими спогадами про видатного мистецтвознавця, патріарха музейництва, Героя України, Заслуженого працівника культури України і Польщі, Почесного громадянина міста Дубна Бориса Возницького. Саме дубенська земля дала для України великого сподвижника, великого музейника, «ангела-охоронця української культурної спадщини». Хоч і більша частина життя Б. Возницького пройшла у Львові, він дуже багато зробив для рідного Дубна, адже впродовж багатьох років був постійним куратором та науковим консультантом Дубенського замку. Саме він вважав, що реставрація та музеєфікація замкових комплексів – один з найкращих засобів їх збереження. Легендарний фахівець музейної справи Б. Возницький за своє життя зробив титанічний вклад у справу збереження та відродження української культури.

Світла пам'ять про Бориса Григоровича залишиться назавжди в серцях дубенчан. Про це повідомляє у ФБ Наталія Бондаренко.
Фотогалерея:
У Львові дубенчани презентували фільм про Бориса Возницького 0У Львові дубенчани презентували фільм про Бориса Возницького 1У Львові дубенчани презентували фільм про Бориса Возницького 2У Львові дубенчани презентували фільм про Бориса Возницького 3
1081

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...