Дубенська поліція відпустила хлопця, якого підозрюють у пограбуванні гаража

Дубенська поліція відпустила хлопця, якого підозрюють у пограбуванні гаража

Мешканці Дубна скаржаться, що потерпають від крадіжок та грабежів, а поліція майже не реагує на те, що коїться в місті, ще й відпускає тих, кого люди вважають злочинцями, що обчистили їх оселі. Районний центр сколихнув недавній випадок, коли двоє молодиків пограбували родину, а після того, як одного з них впізнали й затримали, поліція майже відразу ж його випустила, не довівши розслідування до кінця. Обурені жителі районного центру вирушили до прокуратури, щоб поскаржитися на дії поліціянтів.

У дубенської родини вкрали інструменти, які потрібні для роботи

Інцидент трапився наприкінці березня. На подвір'я приватного будинку, що належить Валентині Лучниковій, вдерлося двоє злодіїв. Зламавши двері гаража, зловмисники винесли все цінне, що змогли знайти: техніку, інструменти, будівельні матеріали. Жінка в розпачі: її родина заробляла на життя ремонтами, а тепер, залишившись без інструментів, не має засобів до існування. Сини Лучникової робили замовникам євроремонти в оселях, лагодили автомобілі. Як тепер виконувати замовлення, не маючи інструментів? В одного із синів двоє дітей, в другого – одна дитина, треба годувати родини. Крадіїв вдалося вичислити майже одразу: камера, встановлена на сусідському будинку, відзняла, як двоє молодиків ідуть у бік будинка Лучникової спершу з порожніми руками, а назад через 20 хвилин повертаються вже з награбованим добром. Одного зі зловмисників місцеві жителі відразу впізнали за курткою. Це був Павло Маньковський на прізвисько Паля – хлопець, якого засудили за крадіжку, але дали умовний термін. Люди самостійно затримали підозрюваного і здали поліції, але правоохоронці вже за кілька днів випустили його на волю. Це збурило населення.

Дубенчани сходили до прокуратури і поліції, щоб їх почули

Мешканці вийшли на протест. Кажуть, що протягом останнього місяця в Дубно сталося близько сотні крадіжок, а поліція не реагує. «Хати обкрадають, люди бояться вийти надвір», – скаржиться протестувальниця Галина. Учасники акції спочатку вирушили до прокуратури. Керівник Дубенської місцевої прокуратури Василь Мартинюк сказав, що не знає деталей цієї справи, але пообіцяв взяти її під особистий контроль. Утім незнання справи чомусь не завадило йому безпомилково назвати адресу, де відбулася крадіжка – вулиця Золота, 5. «Розберемося, який був обраний запобіжний захід. Можливо, хлопець його порушив», – пояснив прокурор. – Будемо звертатися до суду, щоб йому обрали більш тяжкий запобіжний захід – тримання під вартою». Але поки справа дійде до суду, відпущений на волю злочинець може вже й зникнути, адже, судячи з усього, на нього не вдягли електронний браслет. Тим часом у поліції вперто доводять, що наявність відео зі злодіями зовсім не є доказом їх вини. Заступник начальника Дубенського відділу поліції Ігор Самолюк каже: «Так, є відеозапис, на якому видно двох осіб, що в день крадіжки проходять по цій вулиці. Але не факт, що саме вони вчинили злочин». У населення терпець вже увірвався: люди відвели правоохоронцям два тижні на завершення розслідування і пригрозили, що інакше вчинять самосуд над злочинцями, причетність яких до крадіжки ні в кого, крім поліції, не викликає сумнівів.

1990

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...