На Рівненщині зростає кількість хворих на кір

На Рівненщині зростає кількість хворих на кір
У Рівненській області у квітні зареєстровано 112 хворих, а всього з початку року в області занедужало 217 осіб, з них 156 (72%) дітей. Наймолодшому хворому 3 місяці, найстаршій хворій 57 років. Серед дітей найчастіше хворіють діти від 1 до 9 років (47% від всіх захворілих). У 32,7% хворих діагноз кір підтверджений лабораторно. Найвища захворюваність спостерігається у Березнівському (42,1 вип. на 100 тис. нас.), Корецькому (32,6) і Рівненському (25,3) районах та м. Рівне (38,8).

Єдиний спосіб зупинити поширення кору є проведення в найкоротший термін імунізації проти кору всіх не щеплених дітей. На сьогодні на Рівненщині 5818 дітей потребують щеплення проти кору. За минулий тиждень в області було щеплено лише 526 дітей. Нехтування профілактичними щепленнями сприятиме подальшому поширенню захворюваності на кір в нашій області, повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

За неофіційною інформацією, у Дубні, окрім дітей, на кір захворіло декілька військових з місцевої частини. До слова, у Дубні лише 35,9% дітей старше 2 років мають вакцинацію проти кору, тому нема що дивуватися, що хвороба так швидко поширюється.
1064

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...