ДУБЕНСЬКИХ ДІТЕЙ ЗАПРОСИЛИ ДО ЄГИПТУ, А ЇХАТИ НЕМА ЗА ЩО

ДУБЕНСЬКИХ ДІТЕЙ ЗАПРОСИЛИ ДО ЄГИПТУ, А ЇХАТИ НЕМА ЗА ЩО

Танцювальний колектив «Пролісок» узяв участь у І-му Всеукраїнському фестивалі-конкурсі малих форм та творчих колективів інструментального та хореографічного мистецтва «Закарпатська весна». Дубенська дітвора стала призером конкурсу. Колектив запросили взяти участь у танцювальному змаганні у Єгипті, проте, можливість відвідати сонячну країну, є не у всіх учасників колективу, тому нині керівник ансамблю шукає спонсорів для реалізації талановитих дітей.

Керівник ансамблю Світлана Гримак розповіла, що рівень конкурсу був високим. Участь у ньому брали колетиви з усієї України. Огляд творчості тривав з першого по третє квітня. За першість у фестивалі боровся двадцять один колектив.
— Півтори години нагороджували лише керівників, — пояснила Світлана Володимирівна, аби могли уявити масштаб фестивалю, про який можна говорити годинами.
До Мукачева, де відбувався конкурс, їздило сорок сім дітей. Це три групи, що відпрацювали по два номери і взяли участь у батлах. Команди імпровізували.
На західну Україну їздили діти 6-12 років. У фіналі дубенські танцюристи змагалися з командами з Києва та Мукачева. Наші діти у порівнянні з вісімнадцятирічними танцюристками показали справжній клас. Група колективу 10-12 років отримала перше місце. Дві молодших групи віком 6-8 та 8-10 років стали другими.
Разом з супровідниками дубенська дітвора побувала на термальних водах у Косино, у мукачевському замку та, навіть, польопалася у Львівському аквапарку. Культурну програму діти підбирали собі самі з керівниками та батьками.
Емоції зашкалювали особливо після того, як наш танцювальний колетив отримав запрошення на конкурс до Єгипту.
За попередніми підрахунками, вартість подорожі на конкурс для однієї дитини на сім днів і шість ночей вартує триста п'тдесят доларів. Деяких батьків ця сума не злякала, проте, не кожен може виділити з сімейного бюджету більш як дев'ять тисяч гривень на теперішній курс. Конкурс має відбутися у жовтні, тож батьки вже «затягують пояси».
Проте, у колективі є така дітвора, батьки котрої можуть лише помріяти про подорож своїх талановитих чад до Єгипту. Як не прикро, наявність у дитини таланту якраз тут яскраво свідчить про те, що без фінансової спроможності на міжнародному рівні нічого не варта. У танцювальному колективі є такі дітки, які навіть на останній конкурс у Мукачево їздили за гроші, що наколядували та нащедрували на різдвяні свята. Дітям не потрібні були ні подарунки, ні інші дитячі забаганки. Перемога у конкурсі була варта того.

P.S. Сьогодні керівник ансамблю «Пролісок» Світлана Гримак шукає спонсорів, які могли б допомогти фінансово гідно представити Дубно у Єгипті. Якщо у когось є змога, то усю інформацію можна дізнатися у Світлани Володимирівни, а також навіть допомогти адресно комусь одному.

Вікторія ШЕВЧУК

1699

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...