Вибух на нафтобазі сколихнув майже все Дубно

Вибух на нафтобазі сколихнув майже все Дубно

У Дубно сталася невелика катастрофа техногенного характеру. Хоча кількість постраждалих у ній незначна, однак нині все місто гуде про причини того, що відбулося. Вчора, 8 червня, близько 13.00. пролунав вибух на території місцевої нафтобази, що належить компанії «WOG-Рітейл». Нафтобаза розташована на вулиці Страклівській, у районі Дубенського залізничного вокзалу. Поблизу нафтобази знаходиться досить великий житловий масив.

Тож депутати Дубенської міської ради вже не раз і не два піднімали на сесіях питання щодо перенесення потенційно небезпечного підприємства за межі районного центру. Однак до цих пропозицій, на жаль, ніхто не дослухався – от тепер і пожинають плоди своєї недбалості та легковажності. Що ж сталося на Дубенській нафтобазі? Що саме там вибухнуло? Спочатку була інформація про те, що відбувся вибух цистерни, поблизу якої очевидці бачили працівника зі зварювальним апаратом. Згодом інформацію уточнили, сказавши, що мова йде не про цистерну, а про два резервуари з нафтопродуктами, об'єм кожного з яких становить 75 метрів кубічних. Однак версія того, чому саме стався вибух, залишилася незмінною – причина в порушенні правил безпеки під час зварювальних робіт на нафтобазі. На місце пригоди оперативно дісталися пожежники та машини «швидкої». Завдяки цьому вдалося запобігти поширенню вогню, займання дуже швидко ліквідували. Але чимало містян все одно відчули на собі його наслідки: у багатьох мешканців прилеглих будинків вибуховою хвилею вибило шибки, зі стелі обвалилася частина штукатурки. А в жителів приватного будинку зруйнувало вбиральню на подвір'ї. Багато дубенчан дуже перелякалися, адже, кажуть, звук цього вибуху чуло майже все місто. Машини «швидкої» забрали двох працівників нафтобази, які постраждали під час вибуху, та доставили їх до Дубенської центральної районної лікарні. Зараз медики характеризують їх стан як задовільний. А пожежники прозвітували, що станом на 14.10. понеділка всі роботи з ліквідації наслідків вибуху завершені. Останнього разу схожа трагедія була зафіксована на цій дубенській нафтобазі ще в 1989 році. Тоді загинуло 6 працівників підприємства. На цей раз, на щастя, обійшлося без загиблих.

Це був не єдиний вибух, який сколихнув учора місто. Сьогодні стало відомо, що один непрацюючий мешканець Дубно постраждав від вибуху балону на подвір'ї свого приватного будинку. Чоловік порався до господарству і, напевно, порушив правила поводження з кисневим балоном. Вибух балону в руках спричинив відкритий перелом кисті лівої руки. Дубенчанина доставили в травматологічне відділення Дубенської ЦРЛ. Зараз стан чоловіка задовільний.

2672

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...