Як доглядати за шкірою влітку?

Як доглядати за шкірою влітку?

Блондинки, брюнетки, руді – всі влітку стараються якнайшвидше нахапатися сонячного проміння, аби потім красуватися та приваблювати бронзовою засмагою. Але часто нестримне бажання та гарячковитість породжують безліч «сонячних» проблем, починаючи звичайними вуграми, і закінчуючи серйозними опіками. Тому і в цій справі треба знати міру та елементарні правила догляду за шкірою. Своїми знаннями та порадами ділиться один із дубенських косметологів.

Із чим найчастіше звертаються?

  • Особливо актуальна проблема в літній період — це вугрові висипи та пігментація. Людина пітніє, виділяється жир, який при контакті з повітрям, брудом сприяє виникненню вугрів. Але справа ще й у тому, що пацієнти в осінньо-зимовий період нехтують ретельним доглядом за шкірою, що провокує ускладнення проблеми.
  • Чи можна боротися з вуграми в домашніх умовах?
  • Вдома я б не радила видушувати вугри, адже потрібні асептичні умови, стерильні інструменти, рукавички, та й сам собі до кінця комондон не видушиш, оскільки це дуже боляче, і в результаті – він переросте у гнійник. Ще багато хто користується спиртом, але його можна наносити тільки на проблемну точку. Та все ж спершу варто проконсультуватися у дерматолога, можливо, внутрішньо лікуватися треба, а вже тоді – до косметолога.
  • Які основні правила догляду за шкірою?
  • Під час догляду за шкірою потрібно зважати на три основні правила:
  • 1) Очищення, індивідуальне для кожного типу шкіри. Для сухої, комбінованої – відповідні молочко та гель, а от для жирної – тільки гель, бо молочко має більш живильні компоненти. Спінити, нанести та змити теплою водою.
  • 2) Тонізація, яку проводять для того, щоб вирівняти рН шкіри та нейтралізувати вплив водопровідної води. Для цього використовують тонік або лосьйон, який або сам підсихає, або залишки ввібрати чистою паперовою серветкою. але це про професійну косметику
  • 3) Нанесення зволожуючого крему, гелю або емульсії, відповідних до типу шкіри та пори року.
  • Чоловікам теж варто дотримуватися цих правил?
  • У чоловіків шкіра грубша, проте гоління знімає її верхній ороговілий шар, тому вона стає більш чутливою. Їм цілком достатньо вмиватися відповідними заспокійливими, зволожуючими засобами та обов’язково наносити потім сонцезахисний крем, відсутність якого може викликати швидше старіння шкіри. До речі, діткам також необхідно постійно наносити креми із SPF, інакше негативні наслідки за собою не забаряться.
  • На літо які креми порадите?
  • Улітку обов’язково користуватися такими, що мають сонцезахисний фактор. На флаконі зазначено SPF і число, яке вказує на довготривалість дії крему. Чим воно вище, тим довше можна перебувати на сонці без шкоди для здоров’я. Також варто зважати на водостійкість, щоб знати, чи після купання знову наносити засіб.
  • Сонцезахисними кремами потрібно користуватися постійно, чи можна часом обходитися, адже сонце по-своєму корисне для здоров’я?
  • Так, деякі лікарі кажуть, що сонце – відмінне джерело вітаміну D, корисне для кісток та навіть запобігає раковим захворюванням. Але треба знати міру і застерігатися від опіків. А зважаючи на чистоту атмосфери, краще перестрахуватися і без крему не засмагати. Косметику купувати у спеціалізованих магазинах або аптеках, звертати увагу на те, що пише. Улітку сонцезахисний фактор не менше 30, весною-осінню – 15-20. Люди з проблемною шкірою, пігментацією і в зимовий період повинні користуватися кремом, SPF яких 10-15.
  • До чого може призвести надмірне перебування на сонці?
  • Можуть виникнути такі проблеми, як пігментація шкіри, поява родимих плям, судинних зірочок. Із цими питаннями спершу варто звертатися до дерматологів, а після обстеження при потребі і до косметолога, який може лазерним методом запаяти, припалити судинки, які лопнули. Але ці процедури бажано проводити тільки в осінньо-зимовий період, адже, до прикладу, вибілювання сприяє ще глибшій дії ультрафіолету, ще більше виділяється меланін, який забарвлює шкіру, і це значно ускладнює ситуацію.
  • Як боротися з опіками?
  • Якщо зазнали опіків, то обов`язково потрібно прийняти душ, а потім нанести пантенол або вепантен.

Звісно, існує ще безліч натуральних підручних засобів, таких, як сметана та кефір, м’якоть сирих картоплі, моркви, сік алое, настої м’яти, кропиви, подорожника, ромашки та багато інших. Проте краще заздалегідь забезпечити собі відповідний захист, старатися менше перебувати на сонці з 11 до 16 години, пити якнайбільше рідини – і красивий тон шкіри та відсутність опіків – гарантована!

Мар’яна Росоловська

1561

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...