На Дубенщині вперше відбулися змагання з художньої гімнастики

На Дубенщині вперше відбулися змагання з художньої гімнастики

Цими вихідними, 3-4 вересня, на Дубенщині, а саме — у Мирогощанському аграрному коледжі, вперше відбулися змагання із художньої гімнастики. На ІІІ Відкриту першість спортивного клубу «Золота осінь», присвячену третій річниці створення клубу, з’їхалося близько 200 учасниць з Рівненщини та Львівщини, найменшій з яких – 4 роки. А найстарша виступала за програмою майстрів спорту. Для конкурсанток влаштували екскурсію визначними місцями Дубна, зокрема гостям міста дуже сподобався замок. І, як зазначають організатори заходу, швидше за все, наступного року знову зініціюють проведення змагань саме на Дубенщині.

Дубно представляло 45 красивих витончених дівчаток. Як розповіла нам Марина Болба, президент Федерації художньої гімнастики України в Рівненській області, директор спортивного клубу з художньої гімнастики «Золота осінь», батьки дубенських гімнасток проявили ініціативу проведення змагань саме у Дубні, адже тут є відділення нашого клубу.Вони – молодці, постаралися на славу! Знайшли спонсора і провели в залі три дні, щоб все зробити гарно і на належному рівні. І в них це вийшло! З чим я їх щиро вітаю!

А функціонує відділення з художньої гімнастики у Дубні – майже півтора роки. Займаються діти у приміщенні ЗОШ №1, де упродовж тижня мають три уроки гімнастики та одне заняття з хореографії. Викладачі та тренери приїжджають із Рівного. Батьки спортсменок пригадують, що у квітні 2015-го, коли вони проявили ініціативу створення відділення гімнастики у Дубні – однією із умов було набрати групу з 15-ти чоловік. Але результат перевершив очікування – 80 дівчаток поступово записалися на заняття з цього виду спорту, і утворилося 4 повноцінні групи.

Мама гімнастки Поліни, одна із організаторів заходу у Дубні — Віта Прокопчук – розповідає: «Дуже хвилювалися, щоб ІІІ Відкрита першість спортивного клубу «Золота осінь» вдалася на славу! Проте і організатори, і учасниці залишилися задоволені та повні приємних вражень. Зокрема я як мама теж залишилася щасливою, адже моя донька у різних номінаціях виборола три призові місця. Честь і хвала спортивному керівнику Мирогощанського коледжу Віталію Леонтійовичу Дзядеку та вдячність за фінансову підтримку ПП «Аметист Плюс».

Окремо батьки гімнасток дякують тренерам — Юліі Рудій, Яні Верстлер, Катерині Косюк та директору Марині Болбі, які півтора роки тому повірили в те, що гімнастика в Дубні приживеться та даватиме такі гарні результати, які вкладають у дітей свою майстерність та працю, вірять у їхній успіх, та роблять усе для здійснення дитячої мрії. Хоча на початках навіть уявити було складно, що згодом Дубенщина прийматиме гостей змагань!

Загалом, після двох днів змагань, І місце зайняли вихованки з Дубна — Каріна Пасічник, Кіра Дворжак, Мар’яна Василевич, Богдана Климчук, Настя Троцюк, Аня Бойчук.
ІІ та ІІІ місця посіли Ліза Петрук, Поліна Прокопчук, Ангеліна Кот, Марта Маркопольська, Вероніка Букеда, Поліна Солонько, Яна Сало, Даша Юрчук, Даша Марчук, Софія Держанюк, Маша Шварц.

Вітаємо юних спортсменок та сподіваємося, що у майбутньому найкращі з них представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях, зокрема і на Олімпійських іграх.

Мар’яна Росоловська

Фотогалерея:
На Дубенщині вперше відбулися змагання з художньої гімнастики 0На Дубенщині вперше відбулися змагання з художньої гімнастики 1На Дубенщині вперше відбулися змагання з художньої гімнастики 2На Дубенщині вперше відбулися змагання з художньої гімнастики 3
2757

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...